Неліктен сілтілі рН бар суды ішу соншалықты маңызды?
Бүгінгі таңда халықтың 70% -ы дененің тотығуынан зардап шегеді - қышқыл-сілтілі тепе-теңдіктің қышқылдық жағына ауысуы. Ағзаның тотығуы қатерлі ісік, қант диабеті, астма, остеопороз, пародонт ауруы, дисбактериоз, аллергия, гипертония, шаш түсу және т.б. Азық-түлік өнімдері және оларды өңдеудің заманауи технологиялары ең алдымен дененің тотығуына жауап береді. Біз қолданатын өнімдердің 80% дерлік қышқыл түзеді. Бұл біз қышқыл дәмді тағамдарды жейміз дегенді білдірмейді. Бұл дегеніміз, бұл өнімдердің ыдырауынан дене сілтілерге қарағанда әлдеқайда көп қышқылдар шығарады.
Қышқыл түзетін тағамдарға мыналар жатады: сиыр еті, шошқа еті, қой және тауық еті, шұжық, ақ ұннан жасалған өнімдер, қант, кофе, қара шай, барлық алкогольді сусындар, ірімшік, жаңғақтар мен тұқымдар, жарма, нан, орама және торттар, балмұздақ, жұмыртқа, лимонад, кока-кола.
Сілтілі түзетін тағамдарға (өкінішке орай, олардың саны өте аз) мыналар жатады: жаңа піскен жемістер, көкөністер, жасыл, табиғи йогурт, сүт, соя, картоп.
Сондықтан сілтілі рН бар ауыз су ағзаға соншалықты тиімді жұмыс істейді - ол дененің тотығуын бейтараптандырады.
немесе минералды ионизаторлар